ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваний у вбивстві ексміністр Кожара вийшов на волю після внесення застави

21.12.2021, 12:36
Фото – zaxid.net
Фото – zaxid.net

Колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара, якого підозрюють у навмисному вбивстві голови правління телеканалу "Інтер" Сергія Старицького, вийшов на волю після внесення застави.

Про це в коментарі Суспільному повідомив адвокат підозрюваного Денис Ломанов.

Поки невідомо, яка сума застави. "Так, мого підзахисного випустили під заставу", – повідомив правозахисник.

Про це також написала у Facebook донька убитого Катерина Старицька.

"Це все відбувається при тому, що вже доведено експертизами факт убивства і їх більш ніж достатньо. Більше мені нічого додати в бік нашого правосуддя. І так, скоро буде два роки, як тривають судові розгляди", – зазначила Старицька.

Нагадаємо, про смерть колишнього керівника телеканалу "Інтер", гендиректора телекомпанії "Тоніс" та одного з власників рекламного холдингу Atlantic group Сергія Старицького стало відомо 21 лютого 2020 року.

Старицький помер у будинку Леоніда Кожари в селі Чайки на Київщині. Кожара з 21 грудня 2012 до 23 лютого 2014 року був міністром закордонних справ в уряді Миколи Азарова. Також він став народним депутатом Верховної Ради 7-го скликання від Партії регіонів.

Поліція спочатку розслідувала загибель підприємця Старицького як самогубство. Водночас друзі й рідні Старицького вважають, що його застрелили.

22 лютого 2020-го Нацполіція повідомила, що загибель Старицького в будинку Кожари перекваліфікували із "самогубства" на "умисне вбивство". За інформацією прокуратури Київської області, 21 лютого підозрюваний, його дружина і Старицький вживали алкогольні напої. Між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку.

25 березня 2020-го поліція повідомила про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України ("Умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині"). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до 15 років. Згодом слідчі поліції Київщини повідомили про підозру в наданні свідомо неправдивих свідчень Марині Козерод – дружині Кожари.

Liked the article?
Help us be even more cool!