ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваного у держзраді блогера Гліба Ляшенка судитимуть ще за пропаганду війни

02.05.2022, 19:40
Фото - Єлизавети Парубцової, Zaxid.net
Фото - Єлизавети Парубцової, Zaxid.net

СБУ оголосила ще одну підозру “політичному експерту” та блогеру Глібу Ляшенку. Про це повідомляє Управління СБУ у Львівській області.

Його підозрюють у публічних закликах до агресивної війни та розв'язування воєнного конфлікту. Сьогодні йому повідомили ще одну підозру - за ст.436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України. Наприкінці березня йому повідомили про підозру у державній зраді.

Досудове розслідування за ст. 111 та ст. 436 КК України завершено, матеріали справи скеровано в суд для винесення вироку та визначення  міри покарання.

“Слідчі СБУ зібрали великий масив інформації щодо протиправної діяльності “журналіста”. Адже використовуючи ЗМІ, зрадник підтримував злочинні дії країни-агресора, а згодом таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для  виправдання злочинних дій рф  щодо України”, - зазначає СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 31 березня 2022 року Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю сплати 4 млн грн застави 33-річному українському блогеру Глібу Ляшенку, якого підозрюють у державній зраді через його проросійські публічні висловлювання. 

Підозрюваний неодноразово поширював у соцмережі антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію Росії проти України. 30 березня йому оголосили підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ), яка передбачає покарання від 10 до 15 років в'язниці.

За даними Zaxid.net, 33-річний блогер та політичний коментатор Гліб Ляшенко родом з міста Енергодар, проживав у Києві. У своїх коментарях піарив нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука, Вадима Рабіновича та їхню партію "За життя", був частим гостем на медведчуківських каналах до їхнього закриття в Україні. Також Гліб Ляшенко виступав на російських каналах та публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію та дії Росії, перекладав відповідальність за війну на Україну.

За даними "Детектора медіа", Гліб Ляшенко заявляв, що в російській агресії винна Україна: "Восемь лет Россия просила и даже умоляла Украину изменить свой курс. [...] Украина восемь лет отказывалась. И вот результат". Він натякав, що у війни є серйозніші причини, ніж просто бажання Росії загарбати території та вбити мільйони українців. Пропонував Україні капітулювати, бо іншого виходу немає, а також покладав відповідальність за кожного вбитого росіянами українця на Зеленського.

Liked the article?
Help us be even more cool!