ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підлітків Волині запрошують на онлайн-тренінги з медіаграмотності

19.08.2024, 13:25
Мая Голуб

Підлітків з Волині запрошують на тренінги з медіаграмотності та фактчекінгу від IREX in Ukraine та команди журналу “Куншт”, повідомила пресслужба Волинської обласної військової адміністрації. 

Навчання безоплатне. За результатами відбору 100 українських підлітків пройдуть навчання спростування дезінформації в найкращих медіатренерів України. Особливий фокус буде на дітях з територій, які найбільше постраждали від російської агресії. 

У межах проєкту заплановано 16 онлайн-тренінгів з фактчекінгу та медіаграмотності, зі створення відеоконтенту та промоції від найкращих фахівців у галузі. 

Учасники створюватимуть короткі відео. Тренери покажуть інструменти для перевірки інформації, якими користуються професійні журналісти.

Усього учасники за підтримки кураторів спростують щонайменше 600 випадків дезінформації. 

20 учасників, які продемонструють лідерські якості, отримають додаткову підтримку для розвитку своїх спільнот і створення ПРУФ-клубів (регіональних клубів підлітків-фактчекерів).  

Підліткова Редакція Українських Фактчекерів (ПРУФ) це віртуальний ньюзрум для старшокласників (15–17 років), які використовують соцмережі для пошуку та спростування міс/дезінформації й поширюють поради з медіаграмотності серед своїх однолітків.

Для участі треба заповнити анкету

Дедлайн подання заявок 25 серпня, 23:59:59 за Києвом. Листи з результатами відбору учасники та учасниці отримають до 29 серпня включно. 

У разі виникнення додаткових питань можна писати листи на пошту [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!