ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Часовим Яром зник безвісти військовий, співробітник "Українських новин" Олександр Петраковський

Олександр Петраковський. Фото – Українські новини
Олександр Петраковський. Фото – Українські новини

На фронті під Часовим Яром (Донеччина) зник безвісти колишній співробітник інформагентства “Українські новини”, а нині командир механізованої роти, молодший лейтенант Збройних сил України Олександр Петраковський.

Про це медіа повідомило на своєму сайті 2 червня.

Як повідомило рідним Олександра командування військової частини, воїн зник 30 травня під час бойового зіткнення з ворогом. 

Офіційно Олександр вважається зниклим безвісти за особливих обставин. 

“Сповістити рідних… про те, що командир механізованої роти військової частини А42... молодший лейтенант Петраковський Олександр Вікторович, 1977 р.н., вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність під час бойового зіткнення із ворогом поблизу м. Часів Яр Бахмутського району Донецької області 30.05.2024 року, безвісти зник за особливих обставин під час виконання військових обов’язків”, – йдеться в сповіщенні командування військової частини рідним воїна.

За даними медіа, Олександр не повернувся з бойового завдання, про що стало відомо від його товаришів по службі та рідних.

“В останній бій пішов на чолі групи. Позицію зайняли швидко. На жаль, ненадовго... В бліндаж прилетіла міна. Більше з нього ніхто не вийшов. Шукали поранених коптером. Наші двічі ходили забирати тіла, але безуспішно. Позиція нині під ворогом”, – повідомили бойові побратими нашого колеги.

Олександр Петраковський працював в “Українських новинах” із 2014 року.

Пішов у ТРО боронити рідний Ірпінь з перших днів повномасштабного вторгнення.

Після звільнення міста нагороджений відзнакою “За заслуги перед містом Ірпінь”, пізніше – орденом “За мужність” ІІІ ступеня. 

За два роки війни пройшов шлях від старшого сержанта до молодшого лейтенанта ЗСУ. Понад рік керував механізованою ротою.

В Ірпені в Олександра Петраковського лишилася дружина Людмила, двоє дітей і хворий батько.

Редакція опублікувала картку дружини Людмили для допомоги – 4149609009043060.

Раніше ІМІ повідомляв, що в грудні 2023 року на фронті зник безвісти в районі Синьківки Харківської області під час виконання бойового завдання журналіст, воїн Володимир Паршевлюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!