ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція щодо заборони концертів артистів із Росії набрала необхідну для розгляду кількість голосів

11.10.2021, 09:43
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Петиція щодо повної заборони концертної діяльності артистів з Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами набрала на сайті президента необхідну для розгляду кількість голосів - 25 тисяч голосів.

Ініціатором петиції є телеведучий, шоумен Ігор Кондратюк.

У петиції він зазначив, що “громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг - артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури”. 

“Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим - підтримали - окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мовчанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії. Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші. Є неприродньо, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців”, - йдеться у петиції. 

На думку Кондратюка, музика та інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. “Оскільки вони є продовження війни іншими методами - методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців”, - зазначено у петиції.

Тепер на цю петицію має відреагувати Президент України Володимир Зеленський. Статус петиції - "очікує на розгляд".

Нагадаємо, відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" електронна петиція, адресована, зокрема, Президенту України розглядається у особливому порядку за умови збору на її підтримку не менш як 25000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Як повідомляв ІМІ, петиція Ігоря Кондратюка “Повна заборона концертної діяльності артистів з країни-агресора — Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами” була оприлюднена на сайті президента 21 вересня.

7 жовтня громадська організація “Кримськотатарський ресурсний центр” закликала СБУ розглянути можливість заборони в’їзду до України для російських артистів Василя Вакуленка (Баста), Ірини Воробйової (Круг) та Єлизавети Іванців (Ёлка), у яких у жовтні та грудні заплановано виступи в Києві. В організації зазначають, що Ірина Круг та Баста, порушуючи українське законодавство, відвідували окупований Крим, де виступали з концертами. Ёлка хоч і не влаштовувала концерт, проте все-одно могла перебувати на півострові під час одного з російських пісенних фестивалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!