ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція про належне блокування "Страни.ua" набрала необхідну кількість голосів

24.10.2022, 11:29

Петиція про забезпечення належного блокування і повного припинення співпраці держорганів із проросійським виданням “Страна.ua” на сайті Президента України набрала необхідні для розгляду главою держави 25 тисяч голосів.

Нагадаємо, петицію було оприлюднено 28 вересня. Її автор Роман Балан нагадав, що 16 лютого 2022 року президент своїм указом увів у дію рішення РНБО про санкції та повне блокування “Страни.ua”, всіх його клонів і сторінок у соцмережах. Однак цей указ виконується не всіма інтернет-провайдерами, і українці все ще мають до нього доступ, зокрема через дзеркала в доменних зонах best, today, media тощо.

Він також нагадав, що це пропагандистське медіа створило новий ютуб-канал для обходу заборон, де продовжує маніпулювати думкою українських глядачів.

Крім того, Роман Балан наголосив, що попри накладені санкції на видання так званих журналістів цього пропагандистського медіа акредитували до державного престуру в деокуповану Балаклію Харківської області. 

Автор петиції просив президента перевірити перебіг виконання секретарем Ради національної безпеки та оборони рішення РНБО про санкції щодо “Страни.ua” та повністю заблокувати цей пропагандистський ресурс на території України.

Як повідомляв ІМІ, у березні Верховна Рада звинуватила видання “Страна.ua” звинуватили в коригуванні вогню росіян, оскільки у своєму телеграмі воно публікує точні адреси влучання російських снарядів.

28 вересня стало відомо, що співробітниця “Страна.ua” Анастасія Товт потрапила до шортлисту Премії для молодих журналістів від Thomson Foundation. Щорічна премія відзначає роботи журналістів із країн, що мають рівень ВВП на душу населення менш ніж 20 тисяч доларів.

28 вересня медіаорганізація Thomson Foundation повідомила, що знімає кандидатуру співробітниці “Страна.ua” Анастасії Товт із Премії для молодих журналістів після того, як дізналася, що видання заборонене в Україні та звинувачується в поширенні російської дезінформації.

Видання “Страна.ua” відоме антиукраїнською пропагандою та перебуває під санкціями Ради національної безпеки та оборони.

Liked the article?
Help us be even more cool!