ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція із закликом заборонити імпорт книг з Росії набрала 25 тисяч підписів

30.05.2023, 12:32
Фото - networkokulu.ne
Фото - networkokulu.ne

Петиція до Президента України Володимира Зеленського із закликом підписати закон про заборону ввезення та розповсюдження книг з Росії та Білорусі набрала необхідні 25 тисяч підписів. 

Петиція із закликом невідкладно підписати Закон 2309-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України” з'явилася на сайті президента 16 травня. 

Автором петиції є Тарас Шамайда, який вважає, що у такий спосіб можна захистити український культурний простір від “русского міра”.

Вказаний закон Верховна Рада ухвалила 19 червня 2022 року. Депутати розробили його спільно з представниками громадянського суспільства, видавничої спільноти та влади.

“Закон не потребує ні копійки бюджетних витрат і має визначальне значення для майбутнього всієї книжкової галузі. 20 червня 2022 року він переданий Вам на підпис, однак попри одностайне рішення парламенту рекомендацію Кабміну і вимоги Конституції досі не підписаний”, – зазначав автор петиції.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2022 року відомі українські правники закликали Президента України підписати закон 2309-ІХ. 

“Верховенство права, заснована на демократії політична культура і служіння національним інтересам України мають бути альфою й омегою для державної влади в цілому і кожної посадової особи зокрема”, – наголосили автори заяви, зазначаючи, що зволікання з підписанням закону “не вигідне нікому, крім держави-агресора”.

Заяву підписали доктори юридичних наук Володимир Василенко, Петро Захарченко, Олег Марцеляк, голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков, співголова Ради Реанімаційного пакета реформ Юлія Кириченко, перший генпрокурор незалежної України, заслужений юрист Віктор Шишкін та інші відомі правники.

Liked the article?
Help us be even more cool!