ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція до президента щодо блокування Google і Meta українських акаунтів зібрала необхідні голоси

12.10.2022, 17:19
Фото – скриншот з відео Марка Цукерберга
Фото – скриншот з відео Марка Цукерберга
Петиція до президента Володимира Зеленського з проханням звернутися до компаній Google та Meta щодо перегляду правил спільнот і припинення блокування українських акаунтів набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Відповідні дані опубліковано на сайті глави держави, пише Укрінформ.

Петицію №22/151110-еп 22 липня створила Оксана Бєрднікова.

"Шановний пане Президенте, закликаємо вас звернутися до керівництва компаній Google та Meta (Facebook, Instagram) з проханням переглянути правила спільнот та перестати блокувати українські акаунти, що висвітлюють події в Україні, збирають кошти на допомогу та врешті називають війну війною. Також закликаємо запросити керівників цих компаній та особисто пана Марка Цукерберга до України і провести для них екскурсію у зруйнованих Бучі, Ірпені та Бородянці", – йдеться в петиції.

Авторка документа також розраховує на відкриття офісів Meta та Google в Україні.

Необхідність такого звернення, за словами Бєрднікової, спричинена тим, що на найактивніші українські акаунти масово скаржаться росіяни, а розглядають скарги й блокують ці акаунти часто адміністратори служби підтримки, які перебувають у Росії.

"Це інформаційна війна. І в ній не можна перемогти, якщо агресор та судді між собою в змові", – переконана авторка петиції.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня Google спростив видалення особистої інформації з результатів пошуку, які містять контактну та іншу особисту інформацію. 

Росфінмоніторинг вніс американську компанію Meta до переліку організацій, причетних до тероризму та екстремізму. У квітні російська влада заборонила в'їзд до Росії голові компанії Meta Марку Цукербергу.

Liked the article?
Help us be even more cool!