ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google спростив видалення особистої інформації з пошуку

23.09.2022, 10:10
Фото – DW
Фото – DW

Google спростив видалення особистої інформації з результатів пошуку, які містять контактну та іншу особисту інформацію. Про це повідомляє Ain.ua з посиланням на 9to5Google.

У програмі Google на Android після натискання на аватар профілю з’явився новий пункт меню “Результати про вас”. Він спрямовує користувачів на сторінку з поясненнями, як можна надіслати запит на видалення результатів пошуку в Google. Йдеться про результати, які містять номер телефону, домашню адресу, електронну адресу чи іншу ідентифікаційну інформацію.

Щоб видалити цю інформацію, натисніть на додаткове меню з трьома крапками, яке з’являється у верхньому правому куті кожного результату. Відкриється панель результатів “Про цей результат” з новою опцією “Видалити результат” внизу екрана.

Виконавши цей процес, ви зможете відстежувати перебіг видалення з результатів про вас. Ця сторінка також дозволяє вам зробити новий запит з покроковим керівництвом, яке містить запитання “Чому ви хочете видалити цей результат?”. Ви можете обрати один з результатів:

  • Тут показано мою особисту контактну інформацію
  • Це показує мій контакт із наміром завдати мені шкоди
  • Він показує іншу особисту інформацію
  • Він містить незаконну інформацію
  • Це застаріло

Зараз новий інструмент з’явився для перших користувачів у Європі та США. Решта познайомиться з функцією трохи згодом.

“Важливо зазначити, що, коли ми отримуємо запити на видалення, ми оцінюємо весь вміст на вебсторінці, щоб переконатися, що ми не обмежуємо доступність іншої широко корисної інформації, наприклад у статтях новин. І, звичайно, видалення контактної інформації з Пошуку Google не видаляє її з інтернету, тому ви можете зв’язатися безпосередньо з хостинговим сайтом”, – пояснили в компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!