ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Перший Житомирський" з'ясував, чому не може поширювати зі свого сайту матеріали у Facebook

26.12.2023, 18:00
Оксана Трокоз

Редакція онлайн-видання “Перший Житомирський” з'ясувала, що восени їхній сайт зламали та занесли вірус. Унаслідок чого виникли проблеми з поширенням своїх матеріалів у Facebook.

Про це представниці ІМІ в Житомирській області розповів журналіст “Першого Житомирського” Костянтин Кас’ян.

Ще у вересні Facebook почав видаляти дописи, які містили посилання на сайт. Користувачі, які коли-небудь публікували собі статті з цього сайту, почали отримувати сповіщення про те, що контент містить спам. Таке саме сповіщення можна отримати, якщо спробувати розмістити собі на сторінку лінк на цей сайт.

 
Фото скриншот з Facebook

Тоді команда сайту розбиралася з проблемою і не давала коментарів, але в грудні підтвердили, що постраждали від зламу.

“Так, наш сайт зламали та внесли вірус у код, який робив релінк на різний спам. Наші фахівці виявили проблему та виправили її. Ми очистили сайт від вірусів і стабілізували роботу. На жаль, виникли проблеми з поширенням лінку сайту у Facebook. Такі обмеження почали виникати через контент, який, за словами техпідтримки, містив новини про війну, що порушує права спільноти та підпадає під визначення “суперечливий контент”, – розповів Костянтин Кас’ян.

Фото  скриншот з Facebook

Він повідомив, що нині неможливо розмістити посилання на сайт у Facebook і через це відвідуваність сайту дещо просіла. Проте замість посилань на сайт журналісти почали публікувати адаптовані новини, фото і відео на Facebook-сторінці видання і завдяки цьому охоплення сторінки зростає.

Редакція не зверталася до правоохоронців щодо інциденту і не знає, хто причетний до втручання в роботу сайту.

“До поліції не зверталися. Крім релінків на спам-сайти, іншої шкоди сайту не завдали. Фахівці пояснили, що це міг зробити будь-хто, кого зацікавив великий трафік читачів, що дозволяло робити релінк на спам-рекламу”, – сказав Костянтин Кас’ян.

Liked the article?
Help us be even more cool!