ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перед голосуванням у Раді нову редакцію законопроєкту про медіа скерують до Єврокомісії

02.08.2022, 13:14
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Україна скерує нову редакцію законопроєкту про медіа до Європейської комісії, яка має оцінити, чи імплементує документ рекомендації ЄС щодо реформи медіа. Рекомендації Єврокомісії обов'язково врахують до ухвалення в парламенті.

Про це повідомила генеральна директорка Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Наталія Форсюк 2 сепня під час круглого столу в Києві, повідомляє Укрінформ.

Вона зауважила, що в оновленій редакції законопроєкту про медіа, яку опубліковано на сайті Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, усунуто майже всі розбіжності з Директивою про аудіовізуальні медіапослуги, які раніше були виявлені.

“Ми вже віддали в переклад версію (законопроєкту про медіа. – Ред.), яку оприлюднено на сайті, щоб офіційно нотою через МЗС направити Європейській комісії... Європейська комісія має оцінити, наскільки ця редакція закону імплементує рекомендацію, яку надали в рішенні щодо кандидатства України в ЄС”, – сказала Форсюк.

Вона зауважила, що рекомендації Єврокомісії щодо законопроєкту обов'язково врахують до ухвалення в парламенті.

“Ми дуже розраховуємо, що цей законопроєкт буде підписаний президентом до 1 грудня, тому що в грудні Єврокомісія буде здійснювати оцінку семи рекомендацій, які нам надавали, частиною яких є закон про медіа”, – додала Форсюк.

Голова офісу Ради Європи в України Стен Ньорлов зауважив, що РЄ готова надати офіційну експертизу доопрацьованої версії законопроєкту про медіа, якщо буде такий запит українських органів влади.

“Ми вважаємо ухвалення закону про медіа пріоритетом для вирішення викликів в аудіовізуальному секторі, які ще актуальні й не вирішені. Новий закон про медіа має створити єдину послідовну та комплексну правову базу, яка сприятиме ефективному регульованому медіасередовищу”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, його перша заступниця Ірина Констанкевич і голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук внесли пропозиції до законопроєкту “Про медіа” №2693-д, який Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики в липні 2020 року рекомендував Раді ухвалити за основу. 

Зокрема, в документі уточнюється визначення онлайн-медіа – “медіа, що регулярно поширює інформацію в текстовій, аудіо-, аудіовізуальній чи іншій формі в електронному (цифровому) вигляді за допомогою мережі Інтернет на власному вебсайті, крім медіа, що віднесені цим Законом до аудіовізуальних медіа”.

Також низка доповнень стосується роботи медіа та регулювання їхньої діяльності під час війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!