ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пашинський просить кримінальної відповідальності за поширення неправдивої інформації, що підриває обороноздатність держави

18.04.2018, 17:06
Фото - Радіо Свобода

Перший заступник секретаря РНБО та голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський просить комітет напрацювати законодавчі зміни щодо кримінальної відповідальності за поширення неправдивої інформації, яка підриває обороноздатність України. Йдеться про те, щоб ці зміни стосувалися саме журналістської діяльності.

Про це йшлося на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, який розглянув факти корупції під час закупівлі військової техніки та обладнання, які були оприлюднені в журналі “Новое время” 5 квітня 2018 року, повідомляє Громадське.

“Знаходяться якісь фсбшники, які використовують наших журналістів для свідомого підриву обороноздатності держави. Саме тому ми провели консультації з багатьма фракціями в парламенті, я прошу наших депутатів на чолі з паном Вінником (Іван Вінник - депутат від БПП, - ред.) разом з комітетом свободи слова напрацювати зміни до законодавства в частині відповідальності, в тому числі кримінальної, за підрив обороноздатності шляхом розповсюдження завідомо неправдивих даних”, - заявив Пашинський.

Депутат Іван Винник також наголосив, що відповідний законопроект запропонують на розгляд парламенту найближчими тижнями.

Також видання повідомляє, що польська компанія Wtorplast заявила, що позиватиметься до видання “Новое время” та автора розслідування про корупцію з закупівлею військової техніки для української армії на суму понад мільйон доларів через “шкоду діловій репутації”.

Як повідомляв ІМІ, 12 квітня головний редактор журналу “Новое время” Віталій Сич заявив про погрози на адресу редакції з боку фігурантів статті “Служили два товариші” про корупційні схеми високопосадовців в оборонній сфері. Зокрема, заявив про погрози з боку голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони і екс-голови Укроборонпрому Сергія Пашинського.

Сергій Пашинський на своїй сторінці у Facebook написав, що з повагою ставиться до професійної роботи журналістів і ніколи б не дозволив собі погрози.

13 квітня державний концерн “Укроборонпром” заявив, що вирішив судитися з виданням “Новое время” через публікацію про зловживання в оборонній сфері.

18 квітня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони планував розглянути факти корупції під час закупівлі військової техніки та обладнання, які були оприлюднені в журналі “Новое время” 5 квітня 2018 року.

17 квітня голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ “Видавничий дім Медіа-ДК”.

18 квітня 2016 року голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності за наклеп.

Liked the article?
Help us be even more cool!