ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парубій доручив ініціювати пропозиції щодо подальшої роботи "112 Україна" та NewsOne

01.10.2018, 14:36
Фото - rbc.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що оскільки петиція про “припинення антиукраїнської діяльності” телеканалів “112 Україна” та NewsOne” набрала достатню кількість підписів, тепер будуть ініційовані відповідні закони щодо їхньої подальшої роботи. Про це він сказав 1 жовтня під час брифінгу, повідомляє “Українська правда”.

“Я не раз на тому наголошував, що частина українського інформпростору окуповується Російською Федерацією. На жаль, деякі ЗМІ себе ведуть як інформаційні диригенти, як окупаційний корпус агресора, а не як вільні засоби масової інформації”, - сказав Парубій.

За його словами, згідно з регламентом Верховної Ради на погоджувальній раді він дав доручення комітету, щоб були підготовлені пропозиції, які можуть бути або проектом постанови, або проектом закону.

“І після того, як ці пропозиції будуть підготовлені, я теж невідкладно поставлю їх на розгляд Верховної Ради України”, - наголосив спікер.

Він додав, що питання інформаційної безпеки він вважає не менш важливим, ніж питання мілітарної безпеки.

“В умовах гібридної війни, яку веде Російська Федерація… для них боротьба за серця і уми людей є не менш важливою, ніж боротьба танками. І особливо у виборчий рік ми маємо підійти до цього особливо відповідально”, - сказав Парубій.

Як нагадує видання, петиція щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne” набрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її подальшого розгляду.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав колишньому першому заступнику голови Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки.

Згодом на своїй Фейсбук-сторінці Андрій Портнов написав, що протягом наступних трьох років власник каналу не має права втручатися в його діяльність.

20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання низки ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, Андрія Парубія та автокефальну церкву.

6 вересня Незалежна медійна рада дійшла висновку, що телеканал “112 Україна” порушив стандарти журналістики, транслюючи коментарі народного депутата Євгена Мураєва щодо можливого звільнення Олега Сенцова з російського ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!