ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Партія Шарія не отримає держфінансування

02.10.2019, 17:08
Фото – nash.live
Фото – nash.live

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт, який скасовує державне фінансування партій, що не подолали 5-відсоткового порогу на парламентських виборах. Серед цих партій була Партія Шарія, повідомляє “Детектор медіа”.

Проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції підтримали 237 народних депутатів. 

Зміни передбачають, що щорічно партіям виділятимуть соту частину від мінімальної заробітної плати, помножену на загальну кількість виборців у багатомандатному виборчому округу на останніх виборах до Ради. Зараз цей коефіцієнт становить дві соті, повідомляє “Українська правда”. Проте право на держфінансування матимуть лише партії, що на виборах набрали не менш ніж 5% голосів (раніше було 2%).

Як нагадує “Детектор медіа”, 23 липня юристка Анна Маляр повідомила, що за Законом “Щодо запобігання і протидії політичній корупції” політичні партії, які набрали на виборах понад 2%, отримають державне фінансування на свою діяльність і повинні звітувати про використання цих коштів. Відповідно до результатів екзит-полу, Партія Шарія отримала більше ніж 2% голосів і мала одержати 15 мільйонів гривень. 

Як повідомляв ІМІ, 2 липня Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатами в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія та колишнього главу Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва.

24 червня ЦВК відмовила в реєстрації Анатолію Шарію та Андрію Клюєву. Причиною відмови в ЦВК назвали недотримання вимог Конституції та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

2 липня в Києві на майдані Незалежності відбулася акція “Терпіти більше не можна” проти рішення ЦВК про реєстрацію кандидатами у народні депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

3 липня ЦВК скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України Анатолія Шарія. До ЦВК 3 липня надійшов лист від СБУ, у якому повідомлялося, що Шарій виїхав за межі України 24 січня 2012 року через пункт пропуску “Зернове” (Сумська область) потягом Ковель – Москва та після цього на територію України не в’їжджав.

Liked the article?
Help us be even more cool!