ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парламент звільнив трьох членів Нацради

31.10.2019, 16:41
Фото – Інформатор
Фото – Інформатор
Верховна Рада звільнила трьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – Ольгу Герасим’юк, Олега Черниша та Олександра Ільяшенка, призначених за квотою парламенту і повноваження яких завершилися. Про це повідомляє Укрінформ.

Ухвалення відповідної постанови №2344 "Про звільнення з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" підтримали 313 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

"Відповідно до пункту 20 частини першої статті 85 Конституції України, Верховна Рада призначає і звільняє з посади половину складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (чотирьох членів із восьми. – Ред.). Відповідно до частини третьої статті 4 Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", повноваження члена Нацради починається з дня його призначення і триває п'ять років. Відповідно до статті 208 і 210 Регламенту, звільнення з посади члена Нацради має відбуватися за письмовим поданням Голови Верховної Ради за наявності рішення комітету, до предмету відання якого належить питання телерадіомовлення", – зазначив Голова ВР Дмитро Разумков.

Зі свого боку Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалив відповідне рішення на засіданні 29 жовтня, рекомендувавши Раді ухвалити проєкт постанови про припинення повноважень трьох членів Нацради й оголосити конкурс на заміщення вакантних посад.

Водночас під час розгляду питання в залі засідань ВР голова профільного комітету Олександр Ткаченко наголосив на наявності підстав для ухвалення такого рішення.

"Хотів би наголосити, що їхні повноваження продовжуються до моменту, поки нами не буде проведено відповідний конкурс, який триватиме упродовж двох місяців, і коли ми за рейтинговим голосуванням оберемо нових членів Нацради – це чотири людини від Верховної Ради", – зазначив Ткаченко.

Це питання спричинило дискусію в залі. Так, деякі парламентарі зауважували, що ухвалення цієї постанови може спричинити зупинку в роботі регулятора. Врешті, Голова ВР оголосив перерву на п’ять хвилин, після чого Рада ухвалила відповідний проєкт постанови з поправкою, згідно з якою вона набуде чинності не з дня призначення нових членів на вакантні посади, а з моменту ухвалення постанови.

Liked the article?
Help us be even more cool!