ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парламент ухвалив закон про дозвіл Нацраді накладати санкції під час війни

16.08.2022, 14:15

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7345 щодо особливостей повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення під час війни, передає “Детектор медіа”.

Документ має розв'язати проблеми з наданням та припиненням ліцензій і дозволів, притягненням до відповідальності під час воєнного стану тощо.

Законом передбачено, що в разі повторного порушення обмежень стосовно ворожого контенту Нацрада вертатиметься до військового командування. Також Нацрада на час воєнного стану звільняється від сплати судового збору.

Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв висловив думку, що закон спростить значну частину відносин регулятора з медіа.

“Ухвалення закону дозволить Національній раді ефективно здійснювати свої повноваження під час широкомасштабної війни росії проти України й надасть їй додаткових можливостей у захисті національного медіапростору. Крім того, закон спрощує значну частину відносин регулятора з медіа, робить їх більш прозорими та зручними для медіа. Також важливим для українських медіа, які втратили через війну більшу частину своїх доходів, є відтермінування ліцензійних та інших обов’язкових платежів”, – сказав він.

Детальніше про норми закону читайте тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!