ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

П'ять років після смерті журналіста з Полтави Анатолія Мележика: справи про самогубство і підпал авто закрито

11.05.2021, 12:26
Фото – Полтавщина
Фото – Полтавщина

Полтавська поліція закрила кримінальні провадження щодо доведення до самогубства колишнього журналіста “Громадського ТБ. Полтава” Анатолія Мележика у 2016 році та щодо підпалу його автомобіля 2015 року, повідомляє “Полтавщина”.

Нагадаємо, 11 травня 2016 року в Полтаві знайшли повішеним у квартирі місцевого журналіста Анатолія Мележика.

Цього ж дня Анатолій Мележик на своїй сторінці у фейсбуку попередив усіх, що надумав укоротити собі віку. “У моїй смерті винен Богдан Звягольський. Ти, Богдане, забрав у мене все: кохану людину, роботу і репутацію. Нехай принесуть тобі щастя ті $ 800 США, які я тобі віддав 9 травня 2016 року”, – написав журналіст.

Наприкінці квітня 2016 року головний редактор Полтавського Громадського телебачення Богдан Звягольський заявив, що підозрює колишнього журналіста онлайн-каналу Анатолія Мележика в крадіжці в нього 20 тис. грн.

Полтавська поліція порушила кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства). 

Як повідомили “Полтавщині” в ГУНП у Полтавській області, провадження закрили за пів року після смерті – 3 листопада 2016-го. Після перевірки й допитів слідчі дійшли висновку, що в справі відсутній склад злочину. Іншими словами, пише видання, самогубство журналіста було його власним бажанням, на яке ніхто не вплинув.

А за чотири місяці до цього слідче відділення відділу поліції № 2 Полтавського відділу закрило і провадження, порушене за фактом підпалу автомобіля Анатолія Мележика. Цей інцидент стався в жовтні 2015 року. Тоді близько 5-ї ранку згорів його ВАЗ-2105. Журналіст пов’язував це зі своєю професійною діяльністю, тому звернувся до правоохоронців. Ті відкрили провадження за ч. 1 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження чужого майна). Поки тривало слідство, Мележик устиг назбирати від благодійників на інший вживаний автомобіль.

Ще в грудні 2015 року правоохоронці заявляли – вони впевнені в тому, що це був саме підпал. Проте, як виявилося, вони закрили справу вже за пів року – 30 червня 2016 року, тобто за півтора місяця після смерті журналіста. Тут слідчі також не знайшли складу кримінального злочину.

Законність обох рішень слідчих підтвердила прокуратура, і вони не оскаржувалися, пише видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!