ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Особистого інформатора Гіркіна засудили до 10 років в'язниці

29.12.2022, 12:03
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Особистого інформатора учасника російської збройної агресії проти України Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) засуджено до 10 років позбавлення волі, повідомила пресслужба СБУ.

Чоловік збирав розвіддані про підрозділи Сил оборони на Донеччині, співробітники СБУ затримали його в травні.

За даними слідства, засуджений – особистий інформатор російського терориста Гіркіна. Саме за його дорученням засуджений намагався виявити місця дислокації та маршрути переміщення українських військ у районі Слов’янська. Також інформатор передавав ворогу локації місцевих державних установ та об’єктів критичної інфраструктури.

На Гіркіна він вийшов через заборонену в Україні соціальну мережу після початку повномасштабного вторгнення рф та запропонував тому “допомогу” у війні проти України.

Передання закритих відомостей російський агент здійснював із власного акаунту електронної пошти у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої місцевості.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, СБУ на Хмельниччині проводить безпекові заходи на семи об’єктах УПЦ МП.

Liked the article?
Help us be even more cool!