ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Організаторці проросійського телеграм-каналу, створеного під час окупації Балаклії, повідомили про підозру

Поліція Харківщини повідомила про підозру в колабораціонізмі мешканці селища Козача Лопань, яка під час окупації міста Балаклія організувала роботу проросійського телеграм-каналу та готувала публікації в ЗМІ.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

За даними слідства, 27-річна фігурантка в червні 2022 року погодилася на співпрацю з окупантами й уклала трудовий договір з незаконно створеною адміністрацією та обійняла посаду “завідувачки сектору внутрішньої політики тимчасової цивільної адміністрації Ізюмського району”. 

“Фактично вона здійснювала керівництво сектором внутрішньої політики, надавала вказівки підпорядкованим працівникам, організовувала роботу проросійського телеграм-каналу “Балаклійський телеграф”, готувала публікації в ЗМІ, брала участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади, здійснювала організаційно-розпорядчі функції в незаконних органах влади”, – повідомляє поліція.

До моменту деокупації Балаклійщини фігурантка втекла до Росії з метою уникнення покарання, зазначає поліція.

Слідчі відділу поліції №1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури заочно повідомили фігурантці про підозру в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ оголосила про підозру в колабораціонізмі 19-річного мешканця окупованого Маріуполя Олександра Якимця,  який працює кореспондентом окупаційного телеканалу “Мариуполь 24”.

Liked the article?
Help us be even more cool!