ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

OpenAI запускає інструмент, що прискорить створення голосових асистентів на базі ШІ

02.10.2024, 12:15

Компанія OpenAI оголосила про запуск інструменту, який дозволить розробникам створювати голосові ШІ-застосунки на базі лише одного набору інструкцій, повідомляє Reuters.

Як пише видання, раніше для цього потрібно було пройти щонайменше три етапи: спочатку розшифрувати аудіо, потім згенерувати відповідь на запит через текстову модель і врешті за допомогою ще однієї моделі перевести текст у запис голосу.

У межах оновлення OpenAI представила інструмент для доналаштування моделей після тренування, що дозволяє розробникам покращувати відповіді моделей за допомогою зображень і тексту. Цей процес налаштування може охоплювати відгуки від людей, які надають моделі приклади хороших та поганих відповідей на основі її попередніх відповідей.

Використання зображень для доналаштування моделей надасть їм змогу краще обробляти візуальну інформацію, що дозволить ефективніше застосовувати їх для завдань на кшталт візуального пошуку й розпізнавання об'єктів для автономних транспортних засобів, зазначили в OpenAI.

Стартап також презентував інструмент, який дозволяє меншим моделям навчатися в більших, і “кеш запитів”, що знижує витрати на розроблення на 50% завдяки повторному використанню текстових елементів, які модель уже обробила раніше.

Як зазначає видання, значну частину доходів OpenAI отримує від бізнесів, які використовують її сервіси для створення власних застосунків на базі ШІ. Тому запуск нових розширених можливостей є ключовим елементом стратегії залучення клієнтів.

OpenAI очікує збільшення своїх доходів до $11,6 мільярда наступного року в порівнянні з очікуваними $3,7 цьогоріч. Компанія також веде переговори про залучення фінансування на суму $6,5 мільярда, що може підвищити її загальну вартість до $150 мільярдів.

Як повідомляв ІМІ, OpenAI наближається до випуску нової моделі штучного інтелекту Strawberry, здатної виконувати деякі логічні завдання, як людина.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!