ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bloomberg: OpenAI наближається до випуску моделі Strawberry зі здатністю логічно мислити

12.09.2024, 16:10

Компанія OpenAI наближається до випуску нової моделі штучного інтелекту Strawberry, здатної виконувати деякі логічні завдання, як людина.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на ознайомлене джерело.

Поки невідомо, коли саме запустять проєкт, але, за словами джерела, реліз для обмеженої кількості користувачів може відбутися вже цього тижня.

Штучний інтелект зі здатністю логічного мислення вважається важливим кроком у розвитку цієї технології у цьому разі йдеться про те, що інструменти OpenAI теоретично зможуть розвʼязувати кількаетапні завдання, зокрема складні математичні рівняння й питання, повʼязані з кодуванням.

Випуск моделі, чутки про який ходили протягом кількох місяців, відбувається на тлі намагань OpenAI залучити мільярди доларів фінансування попри потужну конкуренцією в перегонах розробників дедалі складніших систем штучного інтелекту. OpenAI не єдина компанія, яка працює над такими функціями; її конкуренти Anthropic і Google також хвалилися навичками “міркування” своїх удосконалених моделей ШІ.

В OpenAI відмовилися від коментарів.

Використання оновленої системи штучного інтелекту OpenAI дещо відрізнятиметься від того, що люди очікували від ChatGPT (чат-бота, розробленого компанією). 

Перш ніж відповісти на запит користувача, нова програма зупиняється на кілька секунд, за кадром і непомітно для користувача переглядаючи низку схожих запитів, а тоді підсумовує те, що здається найкращою відповіддю, пояснює джерело видання. Цю техніку іноді називають методом “ланцюжка думок”. 

Цей підхід може дозволити технології точніше реагувати на запити, з якими ChatGPT та інші чат-боти наразі не дають ради. Наприклад, на запитання, чи число 9,11 більше за 9,9 запитання, яке може бути простим для людини, але на яке не завжди правильно відповідають навіть найсучасніші системи ШІ, оновлена ​​модель змогла правильно розпізнати, що 9,9 більше, каже джерело.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2024 року американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що заборонить своїм працівникам користуватися технікою Apple, якщо компанія вбудує ChatGPT від OpenAI на рівні операційної системи.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!