ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен просить ОБСЄ фіксувати обмеження доступу до незалежних ЗМІ в Криму

01.07.2020, 13:00
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вважає блокування українських ЗМІ в окупованому Криму незаконним і закликає ОБСЄ фіксувати порушення права на доступ до інформації.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Офісу омбудсмена.

“Людмила Денісова звернулася до голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з проханням вжити заходів для документування вказаних порушень та поінформувати всі сторони про незаконність обмеження прав мешканців АР Крим та м. Севастополь на доступ до незалежних засобів масової інформації”, – йдеться в повідомленні.

Водночас Омбудсмен посилається на дані правозахисників, згідно з моніторингом яких станом на червень 2020 року на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя заблоковано 30 українських інформаційних сайтів, дві соціальні мережі та радіостанції.

У зв'язку з цим омбудсмен наголосила, що статтею 19 Загальної декларації прав людини закріплено право на доступ до інформації. Водночас Декларацією Комітету міністрів Ради Європи “Про свободу вираження поглядів та інформації” передбачено зобов’язання держав-учасниць захищати від порушень право на свободу вираження поглядів та інформації, а також заохочувати різноманітність ЗМІ та плюралізм інформаційних джерел.

Як повідомляв ІМІ, Кримська правозахисна група за результатами проведеного в червні моніторингу повідомила, що в Криму вісім провайдерів у семи населених пунктах повністю блокують 30 українських інформаційних сайтів і дві соціальні мережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!