ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму провайдери блокують 30 українських сайтів – правозахисники

30.06.2020, 10:15
Фото – prismati.cl
Фото – prismati.cl

У Криму вісім провайдерів у семи населених пунктах повністю блокують 30 українських інформаційних сайтів і дві соціальні мережі. Це засвідчують результати моніторингу Кримської правозахисної групи (КПГ), проведеного в червні 2020 року.

Станом на кінець червня ці провайдери не надають доступу принаймні до 30 сайтів, що вільно працюють на підконтрольній Україні території: "Цензор.нет", QHA, "Радіо Хаят", "След.нет", "Інформаційний спротив", UAinfo, "5 канал", Blackseanews, "Фокус", "Главком", "Головне", "Громадське радіо", "Центр журналістських розслідувань", "Лівий берег", "Подробиці", "Стрічка", "ТонеТо", ТСН, "Депо", "Оглядач", "Українська правда", "РБК Україна", "Укрінформ", "Дзеркало тижня".

Також ці ж провайдери блокують сайти Меджлісу кримськотатарського народу, організацій "Хізб ут-Тахрір" і "Свідки Єгови" та Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Сайт "Апостроф" блокують сім провайдерів з восьми. У чотирьох провайдерів недоступний сайт громадського об’єднання "Кримська Солідарність". Сайт АТР блокують два провайдери. Сайт Прокуратури АРК недоступний в одного провайдера зі списку.

Перевірку доступності сайтів монітори провели за допомогою мереж восьми різних провайдерів у семи кримських населених пунктах: "БелНет" (Білогірськ), SevStar (Севастополь), "Мрія" (Сімферополь), "Боспортелеком" (Керч), "ЯлтаНет" (Ялта), SkyLine (Красноперекопський район), "Гігабайт" (Бахчисарай), "Керчьнет" (Керч).

Як порівняти з моніторингом, проведеним КПГ у березні 2020 року, кількість заблокованих сайтів збільшилася, йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!