ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупований Маріуполь відвідали пропагандисти РФ і побачили там "медичні експерименти" в психлікарні

13.02.2024, 18:06
Юлія Гаркуша

Окупований Маріуполь відвідали російські пропагандисти, які приїхали разом з керівником побудованого на окупованій частині Півдня України пропагандистського апарату Олександром Малькевичем.

Як повідомляє представниця ІМІ в Донецькій області, інформацію про їхній візит опублікував телеграм-канал російського каналу “Мариуполь 24”.

Малькевич влаштував пропагандистам “екскурсію” розбитими будівлями Маріуполя. Він приїхав до Маріуполя для “координації процесу знімання стрічки про російських будівельників в окупованому Маріуполі”. 

В окупованому місті побували, зокрема, російські державні Russia Today, Радіо Sputnik та РИА Новости. 

У підсумку російський “престур” пропагандистів до окупованого Маріуполя залишив після себе набір схожих між собою пропагандистських матеріалів на одну тему. Черговою вигадкою стало те, що “в Маріуполі в психлікарні №7 проводили експерименти над людьми”. Водночас “проводили та фінансували експерименти великі фармацевтичні компанії” США, Європи та Південної Кореї. 

Скриншот з Радіо Sputnik
Скриншот з Радіо Sputnik

Як зазначає представниця ІМІ, в кадрі жодних доказів, окрім порожніх коробок з-під ліків, медичної та тендерної документації, залишків якихось пігулок та ампул, за назвами яких Pfizer та AstraZeneca можна здогадатися, що це ліки, найімовірніше пов’язані з COVID19. 

Медичні документи нібито з підвалів лікарні №7 та перелік “злочинних” компаній, за версією пропагандистів. Скриншот з “Мариуполь 24”

Але пропагандисти стверджують що, то є доказом “випробування на психічно хворих людях невідомих ліків проти важких хвороб”, а на пакети для збору аналізів вказують як на “спеціальні пакети для перевезення біоматеріалу” за кордон за участю транспортної компанії DHL, адже саме це написано на конверті, який тримає в руках пропагандист РИА Новости.

Нагадаємо, раніше Росія та її пропагандисти вже розганяли фейкову інформацію про підземні біолабораторії, які обладнані в сховищах металургійних комбінатів Маріуполя, та нелюдські експерименти, що в них проводили. 

Російський пропагандист Олександр Малькевич створив пропагандистський апарат на окупованій частині Півдня України.

Liked the article?
Help us be even more cool!