ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупати висунули обвинувачення журналістці Ірині Данилович

12.05.2022, 09:43
Фото – ZMINA
Фото – ZMINA

Громадянську журналістку Ірину Данилович в окупованому Криму звинувачують у нібито незаконному виготовленні, перевезенні чи зберіганні вибухових речовин. Їй загрожує від шести до восьми років позбавлення волі та штраф до 100 тис. рублів (45 тис. грн).

Про це повідомив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко. 

"Російські окупанти висунули підозру кримській медсестрі та громадянській журналістці Ірині Данилович – її звинувачують у нібито незаконному виготовленні, перевезенні чи зберіганні вибухових речовин – ч. 1 ст. 222.1 КК рф. За цими звинуваченнями Ірині загрожує від шести до восьми років позбавлення волі та штраф до 100 тис. рублів (45 тис. грн). Правозахисники наразі з’ясовують, чи мала місце фальсифікація доказів. Відомо, що Ірина не визнає свою провину і відмовилася давати свідчення", – прокоментував  аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко. 

Також стало відомо, що 7 травня в так званому Київському районному суді м. Сімферополя Ірині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Їй призначили державного захисника, хоча в неї вже є адвокат. 

Як зазначає КримSOS, справа Ірини Данилович має всі елементи насильницького зникнення. Її попередньо затримали співробітники окупаційних правоохоронних органів. Рідні весь час не знали про те, де вона перебуває, а також  місце та час можливих судових засідань щодо неї. Затримана не мала доступу до свого адвоката, якому не повідомляли де перебуває його підзахисна.  

Як повідомляв ІМІ, 11 травня стало відомо, що Ірина Данилович утримується в слідчому ізоляторі Сімферополя.

29 квітня в окупованому Криму російські силовики заарештували громадянську журналістку Ірину Данилович. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Низка громадських правозахисних організацій вимагала звільнення зниклої в Криму громадянської журналістки Ірини Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!