ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд у Криму заарештував громадянського журналіста Рустема Османова

Рустем Османов. Фото – hromadske.crimea.ua
Рустем Османов. Фото – hromadske.crimea.ua

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя заарештував до 4 травня громадянського журналіста “Кримської солідарності” Рустема Османова. Таке рішення окупаційний суд ухвалив 5 березня, повідомляє Крим.Реалії.

Він перебуватиме в СІЗО. Засідання відбулось у закритому режимі. 

Вранці 5 березня в Криму відбулася хвиля масових обшуків у будинках кримських татар. У Бахчисараї слідчі дії провели в активістів “Кримської солідарності”, а в Джанкойському районі – в релігійних діячів. Загалом обшуки відбулися в будинках 10 кримських татар.

Після обшуків ФСБ РФ затримала не менш ніж п'ять осіб, серед яких – колишній імам Ремзі Куртнезіров. Він має інвалідність другої групи.

Російські силовики звинуватили всіх затриманих 5 березня кримських татар в участі в терористичній організації.

Рустем Османов регулярно відвідував судові засідання, допомагав сім'ям кримських політв'язнів. Раніше його затримували російські силовики та притягували до адміністративної відповідальності за вияв солідарності зі своїми засудженими одновірцями.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого 2024 року представники російського центру протидії екстремізму провели обшук у будинку Лутфіє Зудієвої. Після обшуку її відвозили до центру, але згодом відпустили.

Liked the article?
Help us be even more cool!