ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд Криму визнав засновника газети Qirim винним у "зловживанні свободою інформації"

Окупаційний суд Криму визнав винним засновника незалежної кримськотатарської газети Qirim Сейрана Ібрагімова у зловживанні свободою інформації та оштрафував на 250 тисяч рублів (майже 113 тис. грн). 

Відповідне рішення ухвалив “суддя 10-ї дільниці світових суддів” Сергій Москаленко, повідомляє правозахисна організація “Кримський процес”.

Раніше окупаційний суд оштрафував редакцію за статтею про “дискредитацію збройних сил РФ” на 300 тисяч рублів (понад 135 тис. грн). 

Крім того, протоколи про зловживання свободою інформації та дискредитацію були складені на головного редактора видання Бекіра Мамута.

Нагадаємо, у травні цього року в будинках редактора Бекіра Мамута та директора юридичної особи Сейрана Ібрагімова російські силовики провели обшуки. Після цього обшук із вилученням техніки пройшов у редакції газети. Потім обох журналістів затримали співробітники російського Центру протидії екстремізму і кілька годин проводили процесуальні дії, не допускаючи до них адвокатів.

Як повідомляв ІМІ, раніше окупаційний Київський районний суд Сімферополя оштрафував газету Qirim на 300 тис. рублів  за протоколом про “дискредитацію” ЗС РФ.

Наприкінці травня цього року на газету Qirim склали два протоколи – про “дискредитацію збройних сил Росії та розповсюдження явно неправдивої інформації під виглядом достовірної”. В одній з публікацій, на думку Центру “Е”, Бекір Мамутов “поширив відомості, спрямовані на дискредитацію використання ЗС РФ з метою захисту інтересів РФ та її громадян, підтримки міжнародного миру та безпеки в межах демілітаризації та денацифікації України”. У такий спосіб газета “висловила незгоду в проведенні “СВО”, вважають російській слідчі, і скоїла правопорушення за частиною 1 статті 20.3.3 КпАП РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!