ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційна влада Криму назвала радіоатакою "термінове оголошення на випадок повітряної тривоги"

22.03.2023, 10:45
Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

У тимчасово окупованому Криму в ефірі радіостанцій пролунало "термінове оголошення на випадок повітряної тривоги", у якому слухачам запропонували алгоритм дій у таких випадках.

Радіозапис поширив, зокрема, телеграм-канал "Крымский ветер"

"Термінове повідомлення! У випадку оголошення повітряної тривоги терміново йдіть до найближчого укриття. Уникайте панельних споруд, об'єктів критичної та військової інфраструктури. Не піднімайте невідомих вам предметів, вони можуть бути вибухонебезпечними. Майте зібрану та готову до використання тривожну валізку з найнеобхіднішими речами", – йдеться в записі.

Також зазначається, що за відсутності належного сполучення з материковою частиною РФ будуть організовані евакуаційні поромні переправи.

Водночас окупаційна влада Криму та Севастополя назвала це оголошення інформаційною радіоатакою.

Заяву поширила підконтрольна окупантам агенція Крыминформ.

"Надходять повідомлення про перехоплення радіосигналу то однієї, то іншої радіостанції. Поширюється інформація про евакуацію з півострова за допомогою поромних переправ та інше марення. Звісно, це брехня", – написав окупаційний голова Севастополя Михайло Развожаєв.

Він пов'язав це з, за його словами, невдалою атакою безпілотників на місто. 

"Радник" окупаційного голови Криму Олег Крючков також заявив, що всі подібні повідомлення на хвилях кримських радіостанцій є хибними.

"У Криму зламали ефіри кількох радіостанцій. Йде відімкнення передавачів та усунення причин зламу", – написав він.

Як повідомляв ІМІ, в окупованому Криму 23 лютого 2023 року, напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, по радіо "Газпрому" транслювали звернення голови ГУР МО Кирила Буданова.

"Громадяни України, до вас звертається Кирило Буданов. Україна повертає всі захоплені території – Донбас, АР Крим і весь південь України назавжди повернуться додому. Ми знайдемо кожного зрадника, де б вони не ховалися. Усі вони будуть ліквідовані. Всім патріотам – час діяти прийшов. Чекайте. Ми йдемо до вас. Слава Україні", – йшлося в повідомленні по радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!