ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційна влада Криму має намір залучити до "Юнармії" кожного десятого школяра – "КримSOS"

02.06.2023, 11:30
Джерело - focus.ua
Джерело - focus.ua

Окупаційна влада Криму планує набрати до лав "Юнармії" понад 10% школярів, повідомлдяє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії" з посиланням на правозахисну організацію "КримSOS".

Таку заяву зробила заступниця глави окупаційного уряду Криму Олена Романовська. Набрати стільки школярів для участі в організації планують до кінця 2024 року. Регіональний штаб мілітарної організації у Криму окупанти сформували у 2019 році.

На офіційному сайті організації зазначено, що зараз членами "Юнармії" є понад 1 мільйон дітей. З них понад 30 тисяч дітей – із Криму.

Основною метою організації є "виховання громадянина та патріота", йдеться на сайті "Юнармії". Також "юнармійців" навчають користуватися різноманітними видами зброї, стрільби, тактичної та стройової підготовки.

"Фактично в дітях на окупованих територіях України з дитинства прищеплюють готовність до "самопожертви за батьківщину", захоплення "російською величчю" та новими "героями" так званої "спецоперації". Також у дітях формують наративи "свій-чужий" та образ України як головного ворога Росії", – наголошують правозахисники.

Незважаючи на те, що офіційно участь в організації "добровільна", дітей та адміністрації шкіл зобов'язують приєднуватися різними способами.

У квітні цього року "Юнармію" було включено до санкційного списку США через "підтримку зусиль Росії з підриву суверенітету і територіальної цілісності України шляхом мілітаризації та ідеологічної обробки школярів". З тих же причин вона перебуває у списках санкцій України, Канади та Швейцарії.

Як повідомляв ІМІ, прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки селища Біловодськ Старобільського району,  яка сприяла впровадженню російських стандартів освіти та пропагувала збройну агресію проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!