ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти захопили радіочастоти та канали у чотирьох регіонах України (ОНОВЛЕНО)

16.06.2022, 14:54
Фото - Цензор.НЕТ
Фото - Цензор.НЕТ

Російські окупанти захопили низку радіочастот та каналів у чотирьох регіонах України. Про це йдеться у відповіді Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на запит ІМІ.

Зокрема, підконтрольними державі-окупанту нині є радіочастоти та ТВ-канали у Запорізькій, Луганській, Харківській та Херсонській областях.

Запорізька область:

  • у місті Бердянськ окупаційні війська захопили приміщення та частоту 106,0 МГц, де раніше мовила радіостанція “Азовська хвиля” (ТОВ “ТРК “Азовська хвиля”). Зараз мовлення здійснюється державою-агресором, позивний “Свободный Бердянск”. Ліцензіат Нацради мовлення не здійснює. 
  • у п'ятьох містах (Мелітополь, Бердянськ, Більмак, Дніпрорудне, Токмак) захоплено багатоканальне ТБ. За інформацією Нацради, на каналах оператора цифрового ефірного телебачення “Зеонбуд” окупанти транслюють наступні російські канали: Первый канал, россия 1, россия 24, россия К, НТВ, Пятый канал, Матч, Карусель та три російських радіопрограми.
  • у Мелітополі на частоті 24ТВК, що належить каналу “МТВ плюс” (ТОВ “ТРК “МТВ-ПЛЮС”) ретранслюється телеканал “россия-24”. За інформацією Нацради, МТВ плюс здійснює колабораціоністську діяльність та ретранслює програми держави-агресора.

Луганська область:

  • у п'ятьох містах та селищах (м. Старобільськ, м. Сватове, с. Зоринівка, с. Широкий, смт Біловодськ) захоплено багатоканальне ТВ. На каналах “Зеонбуда” окупанти транслюють наступні російські канали: Первый канал/Матч, НТВ, Пятый канал, россия-К, Карусель, ОТР, ТВЦ, россия-1, россия 24, Вести ФМ, Радио Маяк, Радио россии; Спас, СТС, Домашний, ТВ-3, Пятница, Звезда, Мир, ТНТ, Муз-ТВ; МХ-3: Моя планета, Наука, Техно 24, Москва 24, Музыка первого, Луганск 24.

Харківська область:

  • у Куп’янському районі на частотах 91,0 - 92,0 МГц держава-агресор здійснює своє мовлення під позивним “Радио жизнь”.
  • у м. Вовчанськ та Чугуївському районі на частотах 90,0 – 91,0 МГц - росія веде своє мовлення під позивним “Харьков Z”.

Херсонська область:

  • у Херсоні окупаційні війська захопили частоту “Армії FM - військового радіо” (Центральна телерадіостудія МОУ) 99,0 МГц і ведуть мовлення під позивним “Радио россии”.
  • у Херсоні телеканал “ВТВ плюс” (ПП “ТРК ВТВ плюс”) здійснює колабораціоністську діяльність та висвітлює діяльність окупаційної влади на багатоканальному ТВ.
Liked the article?
Help us be even more cool!