ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти випустили на Херсонщині пропагандистську абетку для дітей

26.08.2022, 12:22
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Російські окупанти випустили пропагандистську “Абетку Херсона” спеціально для дітей тимчасово окупованої Херсонщини, повідомляє місцеве видання “Кавун.City”. 

Як пише видання, в цій книзі до кожної літери запропоновано чотиривірш, який мав би проілюструвати для дитини як саму літеру (з місцевою прив'язкою), так і тісний історичний зв'язок Херсонщини з росією.

Зокрема, у презентації літери “А” використано порівняння кавуна (“арбуз”) з героєм казки “Колобок”. Останню московити вважають, звісно ж, своєю народною творчістю.

На літері “Е” (“Є”) дітям у віршованій формі розповідають, що російська імператриця Катерина II заснувала Херсон.

Фото – Кавун.Citу

У вірші на літеру “К” окупанти розповідають про Кінбурнську косу, згадавши Олександра Суворова, з якої він “гнав ворогів, геть від російських берегів”. 

У віршу на літеру “М” окупанти Москву назвали “нашою столицею”, куди дитина з мамою мають обов'язково поїхати. На літері “Н” окупанти пишуть про “новоросію” як “край наш рідний”, звідки херсонські діти літатимуть у космос.

Фото: Кавун.Citу

Літеру “Ш” у цій пропаганді представляє російський контрадмірал Софрон Шубін. 

“Все, що його пов'язує з нашим містом, – це місце смерті воєнного злочинця. У цій книжці його називають одним з будівників нашого міста. От тільки насправді до будівництва він навряд чи встиг докластися, адже мав доволі серйозну хворобу, внаслідок якої він 1778 року й помер. От тільки цікаво, як ще до зведення міста Шубін встиг пожити й померти в Херсоні?..” – пише видання.

Як повідомляв ІМІ, у Бериславі (Херсонська область) окупанти захопили редакцію місцевої газети “Маяк” і почали випускати під її брендом свою пропаганду.

Liked the article?
Help us be even more cool!