ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти вкрали бренд мелітопольської газети "Новий день" і тепер демонструють її на виставці

Російські окупанти вкрали бренд української регіональної газети Мелітополя “Новий день” і тепер демонструють її на стенді Запорізької області на виставці в Москві (Росія). Інформацію про участь газети у виставці опублікували в пропагандистському телеграм-каналі “Запорожский телеграфъ”, повідомляє регіональна представниця ІМІ.

У дописі газети “Новий день” називають муніципальною та зазначають, що вона “отримала нове життя” пів року тому на своє сторіччя і тепер виходить російською. 

Окупанти зазначають, що випуск на виставці в Москві “присвячено врученню Мелітополю мечів Перемоги, дню народження нашого знаменитого земляка Федора Конюхова. До неї також увійшло інтерв'ю з автором пам'ятника Олександру Невському в Мелітополі Салаватом Щербаковим та інші матеріали про життя та розвиток області”.

Окупаційна газета "Новий день", яка демонструється на виставці. Фото – окупаційний телеграм-канал

Окупаційна газета "Новий день". Фото – ІМІ 

Газета “Новий день” видавалася в Мелітополі до початку повномасштабного вторгнення і окупації міста російськими загарбниками. Після захоплення міста головна редакторка видання заявила, що в умовах окупації редакція змушена припинити друк Мелітопольської міськрайонної газети “Новий день”. За її словами, з моменту повідомлення про припинення виходу газети, будь-які інші видання з такою назвою треба вважати такими, що не є продуктом їхнього редакційного колективу.

“Якщо десь з’явиться видання під назвою “Новий день”, це означатиме, що хтось свавільно використовує наш логотип, а редакція не має до змісту матеріалів жодного відношення. З окупантами не співпрацюємо. Слава Україні!” – заявила редакторка видання.

Як стало відомо ІМІ з власних джерел, окупанти приміщення редакції газети пізніше “націоналізували” й закрили. Газета з краденим брендом почала друкуватися пів року тому як “спецвипуски”. У випуску, який є в розпорядженні ІМІ і який демонструвався на виставці, немає жодних вихідних даних, де була надрукована газета, з яким накладом і хто є головним редактором. Заголовки газети відповідають базовим законам російської пропаганди, зокрема “Федор Конюхов: Красивее России ничего нет”, “Молодежь региона встретилась с президентом”, “Операция доброй воли. Салават Щербаков: В памятнике Александру Невскому воплотил триумф правды” тощо. 

За інформацією РІА Південь, перший номер під вкраденим брендом росіяни випустили 12 червня 2023 року.

Як повідомляв ІМІ, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 233 видання припинили роботу. На тимчасово окупованих територіях закрилися або релокувалися всі українські ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!