ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти відпустили правозахисника Абдурешита Джеппарова після 12 діб незаконного арешту

08.05.2023, 11:38
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Російські окупанти після 12 діб незаконного арешту відпустили кримського правозахисника Абдурешита Джеппарова, повідомляє громадське об’єднання "Кримська солідарність".

"Я прокинувся в день обшуку від їхньої команди "встати!". За 40–45 сантиметрів від мене був пістолет, а в торцевій стороні ліжка на нас був наставлений автомат. Все це в нашій спальні було приблизно о 6.45 ранку. Ну а потім, як у всіх, обшук, перевернули будинок. Далі усілякі "процедури". Спочатку ФСБ, потім ЦПЕ, потім суд Білогірський, і далі я тут, на вулиці Павленка, 1, – у спецприймачі", – сказав правозахисник одразу після звільнення.

Як зазначили в "Кримській солідарності", поки кореспонденти записували коментарі, під'їхали співробітники ОМОНу та Росгвардії. Вони вимагали припинити знімання, а в адвокатів Еміля Курбедінова, Едема Семедляєва та Рустема Кямільова переписали паспортні дані.

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня 2023 року підконтрольний Росії Білогірський райсуд Криму незаконно заарештував затриманого напередодні кримськотатарського правозахисника Абдурешита Джеппарова на 12 діб – нібито за "непокору поліції".

За інформацією проєкту Радо Свобода "Крим.Реалії", 16 березня 2023 року російські силовики вже проводили обшук у будинку правозахисника. До Джеппарова тоді не допустили адвокатів. Після обшуку російські силовики відвезли чоловіка до райвідділу поліції. Пізніше Білогірський районний суд, підконтрольний Росії, заарештував його на 15 діб за звинуваченням у "пропаганді нацистської атрибутики чи символіки" в соцмережах. МЗС України й Представництво Президента України в АР Крим закликали звільнити Абдурешита Джеппарова. 31 березня він вийшов на свободу після 15 діб адміністративного арешту.

 



Liked the article?
Help us be even more cool!