ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти в Криму судять неугодних не за політичними статтями, а за кримінальними – Єфименко

09.09.2022, 13:24
Facebook-сторінка Олександри Єфименко
Facebook-сторінка Олександри Єфименко

Сучасна російська влада та підпорядкована їй окупаційна влада Криму ув’язнюють неугодних їй людей не за політичними статтями, а за умовний тероризм, умовну диверсію або за умовне шпигунство, перевезення зброї, яку вони самі й підкидають. 

Про це в інтерв'ю Інституту масової інформації розповіла кримська журналістка Олександра Єфименко, яка через переслідування окупантів була змушена відмовитися від відряджень на півострів.

“Як би зараз це смішно не звучало, але виявилося так, що радянська влада була чеснішою, ніж сучасна російська. Тому що сучасна російська влада неугодних людей саджає не за політичними статтями, а, наприклад, за умовний тероризм, або за умовну диверсію, або за умовне шпигунство, перевезення зброї, яку вони самі й підкидають. Окрім цих тринадцяти людей у нас ще є троє журналістів: мій колега Владислав Єсипенко, кореспондент проєкту Радіо Свобода “Крим.Реалії”, його засудили до шести років колонії; Олексій Бессарабов, він писав для журналу “Чорноморська безпека” аналітичного центру “Номос”, і ми його також рахуємо як журналіста; і ось нещодавно в нас з'явився кейс Ірини Данилович”, – розповіла журналістка.

Вона наголосила, що кейс Ірини Данилович – показовий кейс жінки, яка була неугодна “владі”. Ірина – блогерка, активістка, яка вела сторінку у фейсбуці “Кримська медицина без обкладинки”, де вона чесно описувала стан кримської медицини після окупації Криму. Данилович звинувачують у тому, що нібито вона тримала вибухівку в чохлі своїх окулярів. І її заарештували нібито з цієї причини.

“Нещодавно вона передала листа із СІЗО, де вона, по-перше, розповіла, що співробітники ФСБ чинили на неї не тільки психологічний, а й фізичний тиск. Тобто вони застосували до неї силу. Окрім цього, один зі співробітників ФСБ сказав щось на кшталт, що “дуже шкода, що тобі так мало підкинули, потрібно було кинути наркоту”. Розумієте, вони навіть не приховують того, що вони роблять. Якщо раніше вони намагалися якось косо “зшити” справу білими нитками, то тепер вони навіть не приховують того, що вони можуть підкидати якісь заборонені речовини, щоб заарештувати ту або іншу людину”, – резюмувала журналістка.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!