ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти порушили в Криму 979 справ за "дискредитацію" армії РФ

Photo credits by simpson33 from Getty Images Pro

В окупованому Криму станом на 20 вересня зафіксовано 979 випадків справ про так звану “дискредитацію збройних сил Російської Федерації”, які були скеровані до окупаційних судів.

Про це повідомляє у фейсбуці Представництво президента України в АРК, яке моніторить відповідні судові рішення в окупаційних реєстрах. 

З них у 875 випадках ухвалено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та ухвалено сукупне рішення. У 17 випадках розгляд матеріалів продовжується. 

Загалом сукупний розмір застосованих штрафів уже становить щонайменше 26,4 млн російських рублів (майже 11,5 млн гривень). 377 (43%) постанов ухвалено стосовно жінок,  497 (57%) – щодо чоловіків.

Приводом до незаконних затримань слугують дописи та коментарі в соціальних мережах на підтримку України, поширення українських пісень, української державної символіки, осуд окупантів тощо, зазначає представництво президента. 

Нагадаємо, Росія після початку повномасштабного вторгнення в Україну ухвалила поправки до кримінального та адміністративного кодексів, що передбачає відповідальність за так звану “дискредитацію збройних сил Російської Федерації” (стаття 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Liked the article?
Help us be even more cool!