ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти планують відкрити в Бердянську центр підготовки пропагандистів – Центр нацспротиву

26.12.2022, 10:35
Фото – theukrainians.org
Фото – theukrainians.org

Російські окупанти планують відкрити в захопленій ними частині Запорізької області центр підготовки пропагандистів. Перший такий збираються відкрити в Бердянську. Про це повідомляє Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

“Окупанти використовують школи як центр промивки мізків українських дітей і незабаром планують відкрити центр підготовки “вчителів” історії та російської мови для таких шкіл”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає центр, в окупантів на тимчасово загарбаних ними територіях спостерігається дефіцит педагогів. Більшість українського персоналу відмовилася працювати на ворога, й тому окупанти звезли на територію своїх “учителів”, які займаються русифікацією українських дітей. 

“Проте й це проблему не вирішило. Більшість росіян приїжджає на ротаційній основі через більші виплати, ніж у РФ. Проте залишатися на постійній основі вони не хочуть, адже не впевнені в подальшій приналежності регіону до РФ”, – йдеться в повідомленні.

Відтак, зазначає Центр нацспротиву, окупанти хочуть відкрити педагогічні виші, де у швидкому темпі готуватимуть “нових учителів”. 

Перший такий мають відкрити в Бердянську, де, за планом ворога, до 1 вересня пройдуть перепідготовку вчителі історії та російської мови. 

Центр національного спротиву закликає не віддавати дітей в осередки російської пропаганди. “Зауважимо, що російська освіта – це шлях у нікуди. На Росії немає престижних університетів, а освітні програми обміну заблоковані через поступову ізоляцію країни-терориста”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!