ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти планують об’єднати в одне "інформаційне агентство" завербованих ФСБ іноземців

Росіяни планують створити нове "інформаційне агентство" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області, де працюватимуть завербовані іноземні співробітники ФСБ, повідомляє Центр національного спротиву.

"Зазвичай це маргінали, які поширюють теорії змови, підтримують радикальні течії й розповідають про щасливе життя на ТОТ. Останніх Москва планує об’єднати в "єдине інформаційне агентство". Подається це як приватна ініціатива, а саме ідея відомої співробітниці російських спецслужб Крістель Неан. Француженка живе з 2016 року в Донецьку й роками співпрацює з “МГБ ДНР". Позиціонує себе як "незалежний воєнний кореспондент", – зазначили в ЦНС.

Фінансувати "агентство" планується в межах програми "майстерня нових медіа", яка діє при президенті РФ. Тобто фактично Неан пропонує створити за гроші російського диктатора "агентство незалежних міжнародних журналістів".

Як повідомляв ІМІ, на сайті "Миротворець" виявили імена болгарських журналістів і політиків. На початку тижня депутатка від Європарламенту від Болгарії Олена Йончева звернула увагу, що перебуває в базі "Миротворця". Як журналістка Йончева їздила, зокрема, до Північної Кореї, у 2013 і 2014 роках "знімала документальні фільми про події в Києві та ситуацію на сході України", а 2017 року їздила на конференцію "Форум друзів Криму" в окуповану Ялту.

Також у базі "Миротворця" знайшли, приміром, ім’я болгарської журналістки Діляни Гайтанджиєвої, яка поширювала фейки про "біолабораторії в Україні", та чинного віцеспікера парламенту від Болгарської соціалістичної партії Крістіана Вігеніна. Останньому закидають відмову підтримати постачання Україні зброї та боєприпасів, а також те, що у 2014 році він "не зайняв тверду позицію і не підтримав явно жодну зі сторін" під час анексії Криму.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!