ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти готуються знищити на Харківщині українські книжки

26.07.2022, 12:35
Фото – fakty.com.ua
Фото – fakty.com.ua

Російські окупанти готуються нищити українські книжки, навіть казки й дитячі видання з мінімумом тексту на тимчасово захоплених ними територіях Харківщини.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Борівську селищну раду області.

“На окупованих територіях триває боротьба з українськими підручниками та літературою. Відомо, що шкільні бібліотеки сусіднього Куп’янського району вже отримали розпорядження від окупаційної влади скласти реєстр усіх наявних у них книг, виданих починаючи з 1991 року, та утилізувати їх. Знищенню підлягають навіть казки та дитячі ілюстровані книжки, де майже немає тексту”, – йдеться в повідомленні.

Водночас із Краснодарського краю рф у школи Борівщини обіцяють завезти російські програми та підручники.

Новопризначений росіянами гауляйтер Сергій Агарков розповідає людям, що цей регіон “опікуватиметься” громадою: за свій кошт будуватиме дороги, ремонтуватиме школи тощо. Натомість окупанти лише все руйнують та грабують і жодної копійки на відновлення зруйнованого ними ж ще не виділили. Навіть працівники, яких вони набрали в штат, уже три місяці працюють без зарплат за продуктовий пайок, наголошують у громаді.

Станом на 25 липня 2022 року Борівщина залишається під контролем армії рф. За даними аеророзвідки, кількість російських окупаційних військ на території громади останнім часом значно зменшилася. Після прицільного ураження вогнем місць зосередження окупантів останні вивели основну частину вцілілої техніки в Куп'янському напрямку. Російські військові, які залишилися, виявляють більше агресії до місцевого населення і висловлюють невдоволення ситуацією.

Liked the article?
Help us be even more cool!