ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти готують масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України та її союзників – ГУР

26.09.2022, 12:55

Російські окупанти готують масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури українських підприємств і установ критичної інфраструктури союзників України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, насамперед Кремль спрямує удар на підприємства енергетичної галузі. Під час проведення операцій використовуватиметься досвід кібератак на енергосистеми України 2015 та 2016 років.

“Цим ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення насамперед у східному та південному регіонах України. Командування окупантів переконане, що це призведе до сповільнення наступальних дій українських Сил оборони”, – йдеться в повідомленні. 

Також Кремль має намір збільшити інтенсивність DDoS-атак на критичну інфраструктуру найближчих союзників України, насамперед Польщі та країн Балтії.

Як повідомляв ІМІ, 2 квітня СБУ повідомила, що найбільша кількість російських кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України припала в ніч повномасштабного вторгнення рф. Ворог хотів знищити весь кіберзахист України. Так, у ніч вторгнення кіберфахівці виявили та нейтралізували понад 120 потужних кібератак на держресурси.

Liked the article?
Help us be even more cool!