ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оксана Романюк: Медіабази ІМІ – пункти незламності для журналістів під час енергокризи

Ілюстрація ІМІ
Ілюстрація ІМІ

Забезпечення журналістів необхідним енергообладнанням та допомога медіа в подоланні майбутньої енергетичної кризи – це одне з найактуальніших завдань Інституту масової інформації (ІМІ) на найближчий час.

Про це заявила директорка ІМІ Оксана Романюк під час National Media Talk 2024 у Києві.

“У нас кілька сотень заявок на енергообладнання від регіональних медіа. Як з’ясувала місія ООН, цієї зими очікується від 4 до 18 годин відключень на добу. Тому, ймовірно, без генераторів ми не обійдемося. Спілкуємося з донорами на цю тему, тому що бензин дуже дорогий”, – зазначила Оксана Романюк.

Також вона зазначила, що важливу роль у підтримці регіональних медіа відіграє мережа хабів ІМІ “Медіабаза”, де є все необхідне для роботи журналістів під час блекаутів.

“Зараз у нас є 13 медіабаз у різних містах України. З 2022 року, коли вони відкрилися, журналісти працюють у нас під час блекаутів. Медіабази – це такі пункти “журналістської незламності”, де є електрика та інтернет. Також ми надаємо журналістам необхідне обладнання (бронежилети, шоломи, аптечки, павербанки тощо. – Ред.). Кожні три дні в Україні відбувається якийсь захід на медіабазі ІМІ – це або нетворкінг, або тренінг”, – розповіла Оксана Романюк.

Як відвідати медіабазу

Довідково. З листопада 2022 по серпень 2024 року медійники 8519 разів скористалися послугами медіабаз Інституту масової інформації:

  • 5376 разів медійники відвідали тренінги та нетворкінгові заходи медіабаз;
  • всього медіабази ІМІ провели 362 заходи;
  • 2703 рази представники українських та закордонних медіа користувалися послугами коворкінгу (працювали, заряджали обладнання, проводили інтерв'ю, записували подкасти тощо); 
  • 440 разів медійники отримували в користування захисне чи технічне обладнання (бронежилети, шоломи, аптечки, павербанки, ноутбуки, засоби зв'язку та інше).

Медіабази є в 13 регіонах України. Щоб скористатися їхніми послугами, необхідно написати відповідному координатору у фейсбуці або на фейсбук-сторінку медіабази у своєму регіоні:

Зверніть увагу, що: 

  • в Херсоні медіабаза працює лише як точка видавання обладнання; 
  • у Слов’янську ви можете скористатися технікою для знімання, трансляції відео- та аудіоматеріалів; 
  • у Чернівцях – записувати подкасти.

За потреби можна звернутися до всеукраїнського координатора медіабаз Павла Лісниченка за номером 050 594 20 58 або написати на електронну пошту [email protected].

Якщо в медійників є потреба в бронежилетах, касках, аптечках, павербанках або іншому обладнанні, можна звернутися до координатора медіабази у своєму регіоні або заповнити гугл-форму.

Liked the article?
Help us be even more cool!