ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено підозру ексочільнику Вовчанська, який дякував РФ в інтерв’ю російським медіа

Колишньому міському голові Вовчанська Харківської області повідомлено про підозру у за трьома статтями: державна зрада, колабораціонізм та визнання правомірною тимчасової окупації частини території України.

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури. 

За даними слідства, на посаду міського голови чоловік був обраний восени 2020 року. Під час захоплення росіянами міста добровільно обійняв посаду “керівника Вовчанського територіального округу управління Тимчасової цивільної адміністрації Вовчанського району Харківської области”. 67-річний підозрюваний керував питаннями так званого соціального захисту населення. 

Колишній очільник Вовчанська, якому повідомили про підозру, фото – Харківська обласна прокуратура

Після деокупації регіону восени 2022 року фігурант втік до Бєлгородської області РФ і почав давати інтерв’ю російським медіа. У них він дякував Росії, що його “прийняли, як рідного”. Також він додав, що вважає своєю Батьківщиною Харківську область у складі РФ і просував наративи про “один братський народ та просвітлення у головах українців.”

У березні 2022 року у коментарі Суспільному колишній посадовець заявляв: “Коли зайшли, відібрали прапор з кабінету та зняли з міськради. Але серце ж в мене не вирвали й совість не забрали. Ми були й лишаємося проукраїнськими”. 

На даний момент підозрюваний перебуває у розшуку, за вчинені злочини йому загрожує довічне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!