ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено переможців премії “Високі стандарти журналістики – 2020”

14.12.2020, 11:11
Фото – standartsofjournalism.com
Фото – standartsofjournalism.com

Оголошено лауреатів національної премії “Високі стандарти журналістики – 2020”, яке вручення якої відбулося 12 грудня. Про це повідомляється на сайті премії.

У категорії “За якісний регіональний / нішевий медійний проєкт” перемогло видання “Крим.Реалії”. Головний редактор проєкту “Крим.Реалії” Володимир Притула повідомив, що грошову частку відзнаки передадуть дітям кримчан, які стали жертвами російської анексії Криму. Дітям активістів, громадянських журналістів, утримуваних за політичними мотивами російською владою, зокрема і сину зниклого 2014 року, під час окупації Росією Криму, активіста Тимура Шаймарданова Марку, який був присутній на церемонії нагородження.

У категорії “За швидкий і якісний розвиток у професії” кращою визнали редакторку Liga.Life Ірину Андрейців. “Я переконана, що якісними й цінними журналістами можуть бути тільки небайдужі люди, яким болить. Які мають достатньо терпіння, аби зануритися в тему і, зокрема, почитати нудні закони. Мало тих, які мають цінності і гідність, але вони є. І я рада бути сьогодні серед них”, – сказала на врученні Ірина Андрейців.

Переможницею в категорії “За сталий, якісний медійний проєкт / продукт” стала журналістка, телеведуча Мирослава Барчук. “Я це розцінюю не як особисту, а як нагороду команди: часто тіньова робота визначає якість нашого продукту. Про цю команду я хочу сказати кілька слів. Ми намагаємося осмислювати класичні стандарти. Намагаємося не балансувати між правдою і брехнею. намагаємося не вдавати, що брехня є альтернативою точкою зору. Не надаємо майданчики тим, хто працює над деконструкцією країни. Чітко розрізняємо неупередженість і моральний нейтралітет – перше є добрим, а друге ні. Для мене важливо, що в нашому цеху помічають такі речі”, – зазначила на церемонії нагородження Мирослава Барчук.

Традиційно на заході відбувся виступ лектора. Цього року офіційний захід відкривав журналіст, історик, експерт премії Вахтанг Кіпіані з лекцією “Україна-2020: уроки Василя Стуса”.

Переможці отримали грошові сертифікати на суму 50 тисяч гривень та іменні статуетки за ексклюзивним дизайном українського скульптора Олега Давиденка.  

Як повідомляв ІМІ, 9 листопада експерти оголосили короткий список претендентів на перемогу.

До експертної групи премії у 2020 році ввійшли: засновник Школи журналістики УКУ Ігор Балинський; медіаекспертка, викладачка Могилянської школи журналістики (НаУКМА) Діана Дуцик; журналіст і ведучий Павло Казарін; ведучий телеканалу “Прямий” Валерій Калниш; шеф-редакторка інтернет-видання LB.ua Соня Кошкіна; журналіст, публіцист, історик Вахтанг Кіпіані; авторка моніторингів “Детектор медіа”, експертка Львівського медіафоруму Зоя Красовська; шеф-редакторка видання “Детектор медіа” Наталія Лігачова; публіцист, викладач Школи журналістики УКУ, виконавчий директор Львівського медіафоруму Юрій Опока.

Премію "Високі стандарти журналістики" 2016 року створив засновник GROWFORD Institute Віталій Ломакович. Організатори відзначають нею журналістів щороку. Нагородження премією "Високі стандарти журналістики" проводиться вчетверте.

Liked the article?
Help us be even more cool!