ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс Президента відповів не по суті на запит журналіста руху Чесно

02.02.2021, 10:00
Фото - facebook.com/victoria.strakhova/LB.ua
Фото - facebook.com/victoria.strakhova/LB.ua

Офіс Президента відповів на запит журналіста руху Чесно Сергія Огородника в загальних рисах і не про те, що запитували, повідомляє “Доступ до правди”

Журналіст 2 січня надіслав запит до Офісу Президента із низкою запитань, що стосувались організації та вартості зйомок Новорічного привітання Президента 2021.

Запитував він цілком публічні речі, які мають суспільний інтерес і є неодмінною складовою будь-якого заходу подібного рівня:

  1. Документи про закупівлю послуг зі знімання ролика новорічного привітання з 2021 роком від Президента України Володимира Зеленського (договір із підрядником, підписаний акт виконаних робіт).
  2. Кошторис ролика новорічного привітання з 2021 роком від Президента України Володимира Зеленського.
  3. Скільки і на яких умовах було задіяно в згаданому ролику малолітніх і неповнолітніх осіб, чи отримана згода на участь дітей від їхніх батьків/опікунів.
  4. Скільки коштів витрачено на оплату акторської праці дітей, задіяних у згаданому ролику.
  5. Скільки часу тривав процес знімання за участі дітей.
  6. Чи передбачало технічне завдання на розробку сценарію згаданого ролика виконання в ролику Державного Гімну України.
  7. Прізвище, ім'я та по батькові й посада працівника, який складав технічне завдання на розробку сценарію та затверджував сценарій ролика новорічного привітання Президента України Володимира Зеленського з 2021 роком.

Однак, пише видання, представники ОПУ відповіли про те, про що вважали за потрібне. При цьому вони проігнорували конкретні запитання про імена відповідальних осіб, вартість, тривалість, юридичні умови співпраці тощо – тобто фактично усі важливі аспекти, про які запитував журналіст.

Саме в такому тоні і коментував згодом ситуацію щодо організації новорічного привітання радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

“Організацію зйомок забезпечував Директорат з інформаційної політики ОПУ, зйомки відбулися 27 грудня 2021 року перед Маріїнським палацом… протягом декількох годин з дотриманням чинного законодавства. Гроші з державного бюджету на проведення зазначених зйомок не виділялись”, - вказали у відповіді на запит.

При цьому у коментарі The Бабель  прес-служба ОПУ на частину аналогічних питань відповіла змістовно, розповівши, що зйомки тривали 3 години, відповідальним за захід був Юрій Костюк, а кастинг проводили декілька агентств.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що дітей, задіяних у масовці новорічного привітання Президента, запрошували через кастингове агентство Lot, а зйомки тривали з 18:00 до 3-ї години ночі, за 9 годин роботи дітям нібито заплатили по 500 грн. Однак у ОПУ заперечили ці факти.

Liked the article?
Help us be even more cool!