ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс омбудсмена шукає понад 16 тисяч людей

26.04.2022, 16:05
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що її офіс отримав понад 16 тисяч заяв щодо зниклих безвісти українців – чверть із них маріупольці.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Суспільному.

“На першому місці (серед усіх звернень до Офісу омбудсмана. – Ред.) – пошук зниклих безвісти. Далі це щось розбомбили, зруйнували. Інші питання – гуманітарні коридори, допомога. Але більшість – це пошук. Ми вже шукаємо понад 16 тисяч людей”, – повідомила омбудсменка.

За її даними, серед зниклих військових – дві тисячі, решта – цивільні громадяни, а чверть усіх зниклих – це мешканці Маріуполя.

Денісова додала, що повідомлялось про випадки викрадення: “Люди сиділи в підвалі розбомбленого будинку, приходили орки, забирали їх, практично завжди без документів”.

Вона додала, що українців перевозять через кордони, на яких немає пунктів пропуску України. Вивозять до Ростовської, Білгородської області та окупованого Криму.

Нагадаємо, ІМІ вважає зниклими щонайменше 15 журналістів журналіст УНІАН з Київщини Дмитро Хилюк та 14 журналістів з Маріуполя.

Liked the article?
Help us be even more cool!