ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт у справі щодо вбивства Сергієнка

28.01.2020, 10:10
Василь Сергієнко, фото – скриншот із сайту конкурсу
Василь Сергієнко, фото – скриншот із сайту конкурсу

Офіс Генерального прокурора 24 січня передав до суду обвинувальний акт щодо одного з обвинувачуваних у викраденні та вбивстві у 2014 році журналіста й учасника Євромайдану Василя Сергієнка. Про це повідомляється на сайті Офісу Генпрокурора.

Окрім цього, ще одній особі інкримінується участь у злочинній організації, яка діяла в період з листопада 2013 до липня 2015 року на території Київської та Черкаської областей (ч. 1 ст. 255 КК України).

Досудове розслідування в кримінальному провадженні завершував Центральний апарат Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв ІМІ, 8 січня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області повторно відпустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства активіста й журналіста Василя Сергієнка. 

14 листопада 2019 року Кропивницький апеляційний суд ухвалив рішення повернути під варту Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства Сергієнка.

22 серпня 2019 року Городищенський районний суд Черкас відпустив під домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка.

У червні 2019 року суд відпустив під домашній арешт фігурантів справи Романа Недибалюка і Віктора Горбенка. 

4 квітня 2014 року журналіста і громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі. 

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою в скоєнні тяжкого злочину за фактом убивства Сергієнка. 

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів уривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. 

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка. 

У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

Liked the article?
Help us be even more cool!