ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд повернув під варту обвинувачуваного в убивстві журналіста Сергієнка

15.11.2019, 10:30
На фото – обвинувачені у вбивстві Василя Сергієнка, фото – zmi.ck.ua
На фото – обвинувачені у вбивстві Василя Сергієнка, фото – zmi.ck.ua

14 листопада Кропивницький апеляційний суд ухвалив повернути під варту Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства журналіста та активіста Василя Сергієнка, повідомляє LB.ua.

Апеляційну скаргу на рішення попереднього суду про домашній арешт подав прокурор А. Греков. Обвинуваченого ввімкнули по відеозв'язку з Києва, він мав у присутності поліцейських дочекатися самого рішення суду, яке за кілька годин мали доправити до Києва з Кропивницького суду.

Однак Мельника із суду забрала “швидка допомога”, рішення суду не дочекалися.

Справу весь час розглядали в Черкаській області, проте судді Черкаського апеляційного суду взяли відвід, і справу розподілили на Кропивницький апеляційний суд. Сам Вадим Мельник проживає в Бориспільському районі Києва.

Одразу ж після ухвалення рішення активісти забили на сполох у соцмережах. Рішення про арешт обвинуваченого мали доправити за кілька годин, і, на їхню думку, ризик утечі Мельника був дуже великий. Олег Собченко, який стежив за перебігом подій у суді, закликав активістів підтягуватися під будівлю суду, щоб не дати Вадиму Мельнику уникнути правосуддя.

Після його повідомлення до суду, де дійсно вже зібралася група тітушок на підтримку Мельника, приїхали екснардеп Ігор Луценко і ще один активіст. Незважаючи на те що поліція обіцяла не випустити Мельника, через 20 хвилин стало відомо, що “швидка допомога” відвезла його в лікарню.

Як повідомляв ІМІ, 22 серпня 2019 року Городищенський районний суд Черкас відпустив під домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка.

У червні суд відпустив під домашній арешт фігурантів справи Романа Недибалюка і Віктора Горбенка. 

4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі. 

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у скоєнні тяжкого злочину за фактом убивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. 

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

Liked the article?
Help us be even more cool!