ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Одеська журналістка повідомила про погрози від начальника архітектурної інспекції

19.12.2019, 14:40
Фото – wnep.com
Фото – wnep.com

Головна редакторка одеського видання “УСІ” Ольга Баклаженко повідомила про погрози від начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції Одеської області Василя Буюклі. Про цей випадок журналістка повідомила представнику ІМІ в Одеській області.

За її словами, на початку грудня, після публікації журналістського розслідування, у якому фігурував Василь Буюклі, чиновник прийшов до неї додому і погрожував журналістці наслідками за її публікації, а також проклинав її дітей. 

“До речі, йому достовірно було відомо, хто я, бо назвав він мене на ім’я і показав публікації. Суть його претензії була в тому, що за ним стежать і сфотографували його авто, якого, до речі, немає в декларації. Він вимагав змінити публікації. Казав про прокляття дітям, що він розбереться з цим питанням. Він пробивав мене по базах і прийшов до мене додому з вимогами”, – розповіла Ольга Баклаженко.

Також чиновник викликав поліцейських до неї додому, яким їй довелося пояснювати, чим вона займається.

Журналістка вважає, що робила свою журналістську роботу відповідно до чинного законодавства та не порушувала приватність його життя.

“Більшою мірою матеріал ґрунтувався на даних реєстрів. Мною було зроблено кілька фотографій майна. Також перевіряла інформацію про наявність у нього незареєстрованого автомобіля, яким, за даними джерел УСІ, він користується останні кілька років. – розповіла журналістка. – Після цього чиновник, який, за моїми даними, має вельми серйозні зв'язки в органах правопорядку, викликав до мене додому поліцію, нібито з приводу стеження за ним. Разом з тим мені вдалося пояснити поліцейському, що займаюся своєю роботою на законних підставах”.

За словами Ольги Баклаженко, після того як правоохоронці поїхали, Василь Буюклі продовжив обзивати її і погрожував наслідками за її публікації.

Для захисту своєї сім'ї і забезпечення своїх прав, журналістка написала заяву в поліцію. 11 грудня дані були внесені до ЄРДР за ч. 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").

Liked the article?
Help us be even more cool!