ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обстріл кафе в Краматорську: СБУ затримала інформатора окупантів

17.07.2023, 12:00
Фото – ДСНС
Фото – ДСНС

Контррозвідники Служби безпеки затримали на Донеччині інформатора ФСБ: він збирав розвіддані про наслідки ракетного удару РФ по кафе в центрі Краматорська 27 червня.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Завдання він отримав одразу після повітряної атаки на місто. Найбільше ФСБ цікавила інформація про кількість загиблих і травмованих.

"Також агресор намагався отримати максимум відомостей щодо можливої приналежності потерпілих до Сил оборони України. Встановлено, що крім вказаного факту інформатор ФСБ приховано відслідковував місця базування та переміщення українських захисників на території прифронтового міста. Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки нових повітряних ударів по регіону. Служба безпеки викрила і затримала зловмисника під час виконання ним нового ворожого завдання в Краматорську", – зауважили в СБУ.

Там додали, що затриманий – місцевий житель. Спецслужба РФ залучила його до співпраці навесні 2023 року. До поля зору росіян він потрапив через власні антиукраїнські коментарі в різних телеграм-каналах.

"Подальшу комунікацію здійснювали через месенджер. Для конспірації фігурант зареєстрував свій акаунт під вигаданим іменем. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру", – додали в українській спецслужбі.

Наразі чоловік перебуває під вартою. 

Як повідомляв ІМІ, російські війська увечері 27 червня завдали ракетного удару по Краматорську. Одна ракета “Іскандер” влучила в піцерію в центрі міста, де перебували відвідувачі, серед яких були журналісти.

Поранення дістали дві медійниці – британська фотографка-фрилансерка Анастасія Тейлор-Лінд та журналістка з Латинської Америки Каталіна Гомес, які на той час перебували в піцерії.

28 червня контррозвідка СБУ затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе в центрі Краматорська.

Liked the article?
Help us be even more cool!