ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обшуки в "Думській" відбулися в межах справи щодо спроби рейдерського захоплення – LB.ua

10.05.2023, 15:23
Фото – Думська
Фото – Думська

Обшуки в редакції видання “Думська” відбулися в межах кримінального провадження щодо спроби рейдерського захоплення державного майна та розкрадання бюджетних коштів Одеської області. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на пресслужбу СБУ.

Як повідомила СБУ, вони разом з Нацполіцією прийшли з обшуками до фігурантів провадження. Слідчі дії, зокрема, проводилися в офісному приміщенні, де розташовується редакція “Думської”, однак вони не повʼязані з журналістською діяльністю. Вони стосуються власника медіа, що може бути спільником депутата Одеської облради в справі про спробу привласнення державного майна і землі.

Також наголошується, що в межах цього провадження СБУ вже оголосила підозру депутату Одеської обласної ради, його дружині та помічнику. Цим депутатом облради є Микола Деревʼянко, його дружина – Леся Деревʼянко, пише LB. 

“Для встановлення обставин злочину і притягнення всіх винних до відповідальності триває розслідування, проводиться комплекс слідчих дій та відбуваються обшуки в офісному приміщенні, де знаходиться ЗМІ “Думская.нет”. Усі дії правоохоронців проходять із дотриманням законодавства та жодним чином не стосуються журналістської діяльності видання “Думская.нет”, – підкреслили в СБУ.

Як повідомляє LB.ua з посиланням на джерела в правоохоронних органах, під час слідчих дій у телефоні Деревʼянка виявили листування з власником “Думської”. Цей чоловік є ймовірним спільником депутата. За словами співрозмовників, Деревʼянко передавав власнику “Думської” печатки. 

Підозра родині Деревʼянків стосується спроби привласнення приміщень АТ “Укрпошта” поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконного відчуження землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. СБУ повідомляла, що депутат і дружина підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали “переоформлене” держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі. Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти привласненню державної нерухомості на десятки млн гривень.

Микола і Леся Деревʼянки були заарештовані. Народний депутат Олексій Гончаренко (“Євросолідарність”), який є троюрідним братом Лесі, вважає, що жорсткий, на його погляд, запобіжний захід може бути повʼязаний з його діяльністю як народного депутата.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня одеське видання “Думська” повідомило про обшуки співробітників СБУ та поліції в їхній редакції і недопуск співробітників видання на робочі місця.

Поліція запевнила, що не вилучає техніку редакції та не перешкоджає роботі мас-медіа, а обшук проводить у межах кримінального провадження (розпочатого за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України).

“Думська” вважає сьогоднішні дії правоохоронців перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів і пов'язує обшук зі своїми публікаціями, присвяченими корупції в керівництві обласної військової адміністрації та облради.

Liked the article?
Help us be even more cool!