ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Думська" вважає обшук перешкоджанням та тиском влади

10.05.2023, 12:00
Фото – Думська
Фото – Думська

Видання “Думська” вважає сьогоднішні дії правоохоронців є перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів, йдеться в заяві видання.

Медіа пов'язує обшук зі своїми публікаціями, присвяченими корупції в керівництві обласної військової адміністрації та облради.

“Сьогоднішній візит співробітників СБУ і поліції до редакції “Думської” – чергова спроба “слуг народу” припинити будь-яку критику на свою адресу. Ухвалу на обшук у приміщенні, де працюють співробітники нашого видання, було винесено поспіхом 9 травня – одразу після кількох резонансних публікацій, присвячених корупції в керівництві обласної військової адміністрації та облради. Зв'язок, як нам здається, очевидний”, – йдеться в заяві.

Редакція “Думської” заявила “рішучий протест таким діям правоохоронців” та вважає те, що відбувається, перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 Кримінального кодексу), зазіханням на свободу слова і демократію в Україні.

“Наша країна відбиває зараз повномасштабне вторгнення нацистської Росії. Бойові дії ведуться не тільки на полях битв, а й в інформаційному просторі. Сильні та незалежні ЗМІ – одна з переваг України, що дає їй змогу ефективно протидіяти ворожій бойовій пропаганді та розповідати всьому світу про військові злочини росіян. Тиск на вільну пресу не сприяє наближенню перемоги і на руку нашому противнику”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня одеське видання “Думська” повідомило про обшуки співробітників СБУ та поліції в їхній редакції і недопуск співробітників видання на робочі місця.

Поліція запевнила, що не вилучає техніку редакції та не перешкоджає роботі мас-медіа, а обшук проводить у межах кримінального провадження (розпочатого за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!